Jongeren organiseren DanceNight op StadshagenFestival

vrijdag 7 augustus 2015
Jongeren organiseren DanceNight op StadshagenFestival

Een primeur voor het StadshagenFestival dit jaar: een groep jongeren uit Stadshagen organiseert zelf de vrijdagavond van het festival! Ze stampen een DanceNight uit de grond, met optredens van tal van lokale én nationale DJ’s.

Nadia Fransman, één van de vijf organisatoren, vertelt enthousiast over het programma dat ze voor vrijdag 14 augustus hebben samengesteld. Dat begint al om 14.00 uur ’s middags met een tienermiddag vol sportieve en leuke spellen. Vanaf 19.00 uur barst de DanceNight los in het Twistvlietpark. De toegang is gratis en er is geen minimum leeftijd. “Wel richten wij ons vooral op 18+, omdat de muziekstijl deze doelgroep wat meer aanspreekt”, vertelt Nadia. “Maar natuurlijk is iedereen welkom!”

De organisatie van het StadshagenFestival heeft Level Z gevraagd om de vrijdag van het festival speciaal voor jongeren te organiseren. Een groep van vijf jongeren is direct op vrijwillige basis aan de slag gegaan. “We zijn drie maanden bezig geweest met alle voorbereidingen. Eigenlijk hebben wij er nog geen genoeg van en proberen wij elk detail te verbeteren.” Nadia heeft zelf een studie evenementen organisatie gevolgd en is hiermee helemaal in haar element. “Natuurlijk is dit voor Level Z de eerste keer dat wij een hele dag van het festival mogen organiseren, maar als het aan ons ligt gaan we er volgend jaar weer voor!”

Line-up vrijdag 14 augustus 2015

19:00 – 20:00 Jermaine
20:00 – 21:00 Jurrian Jarrix
21:00 – 22:00 Edwell
22:00 – 23:00 Xanto Dex
23:00 – 00:00 Bob Holtkamp

Jermaine, Jurrian Jarrix en Edwell zijn jongens die draaien vanuit het jongerencentrum Level Z. De organisatie wil deze jongens graag de kans geven om te draaien op een festival en zich alvast meer vertrouwd laten voelen met het optreden voor veel mensen.

Xanto Dex @ Patronaat Haarlem. Foto: Beer Ravenhorst

Xanto Dex @ Patronaat Haarlem. Foto: Beer Ravenhorst

Xanto Dex: uit Haarlem

Op 14-jarige leeftijd is hij begonnen met draaien en op 16-jarige leeftijd kocht hij voor zichzelf een DJ-set. In deze periode volgden er regelmatig boekingen in de kleinere clubs en schoolfeesten. Vervolgens draaide hij als Eclectische DJ in verschillende grote clubs in Amsterdam en omstreken, waaronder de Melkweg, Escape, Panama, De Kade, Akhnaton en nog veel meer.

Sinds 2011 is Xanto Dex weer intensief bezig met het draaien en produceren van Electronic Dance Music (EDM) en heeft hij een voorkeur ontwikkeld voor de rauwere versie van House. In 2012 en 2013 is hij geëindigd in de top 3 van beste DJ’s van Haarlem, tijdens de Loveland Pioneer DJ Contest. In diezelfde periode was hij de resident DJ in een danscafé te Haarlem.

In 2013 heeft hij de Dance Valley Yearmix 2012 en de Dance Valley Promo CD 2013 gemixed. Hierna heeft hij in samenwerking met Dyna de officiële Beatloverz Mixtape (5th Year Anniversary) gemixed. Ondertussen heeft hij de stage al gedeeld met bekende namen, zoals Franky Rizardo, Leroy Styles, Yellow Claw, Biggi, Raynor Bruges, Roog, The Man With No Shadow, Secret Cinema, Oliver Weiter, Emiel Roché en nog veel meer.

Zijn live sets zijn het best te omschrijven als opliftend, energiek en verrassend. Hierin zitten meerdere invloeden van verschillende genres, waaronder EDM, Eclectic en House met Latin/Tribal invloeden.

Bob Holtkamp @ Hedon Zwolle. Foto: Facebook

Bob Holtkamp @ Hedon Zwolle. Foto: Facebook

Bob Holtkamp: uit Zwolle

Bob Holtkamp is een fanatieke Tech-House / Techno DJ uit Zwolle. In 2013 zette hij de eerste grote stappen in de muziekwereld en toen ging het hard. Hij won Kunstbende Overijssel en de Zwolle-editie van de Dancetour DJ Knock Out. Dit opende vele deuren, al snel stond hij op Experience Outdoor (Raalte), Dancetour (Zwolle) en verschillende andere festivals, Poppodia en dancefeesten. Zijn focus ligt nu vooral op het produceren van eigen tracks en het uitbrengen hiervan.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!