Gezocht: drie fietsers als mogelijke getuigen straatroof

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 augustus werd een 21-jarige vrouw uit Zwolle beroofd op de Holtenbroekerdijk net buiten Stadshagen. Dit gebeurde tussen 03.00 en 03.15 uur. De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder drie fietsers die in de buurt hebben gefietst en mogelijk iets hebben gezien.

Beroofd onderweg naar Stadshagen
De 21-jarige vrouw uit Zwolle fietste tussen 03.00 en 03.15 uur vanuit het centrum van Zwolle in de richting van Stadshagen. Halverwege de Holtenbroekerdijk werd zij door een onbekende man van de fiets getrapt. Hierbij kwam zij ten val. De man beroofde de vrouw van onder andere haar pinpas en is vervolgens weggefietst richting de Twistvlietbrug. De vrouw raakte bij de beroving gewond, zij heeft zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen moeten laten behandelen.

Signalement
Omdat het op het tijdstip van de overval erg donker was, is er slechts een summier signalement bekend. Het zou gaan om een man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij sprak met een buitenlands accent en fietste op een ‘sportieve’ fiets, mogelijk een mountainbike, crossfiets of racefiets.

Aangezien het een veel gebruikte fietsroute is van en naar Stadshagen vanuit de binnenstad is het goed mogelijk dat mensen onderweg naar huis richting Stadshagen iets gezien hebben.