Wateroverlast door aanhoudende regen

maandag 17 augustus 2015
Wateroverlast door aanhoudende regen

De aanhoudende regen die Stadshagen al een paar dagen in zijn greep houdt, zorgt in de wijk op veel plekken voor wateroverlast. Uit een rondvraag onder de lezers blijkt dat verschillende steegjes, terrassen, parkeerplaatsen, pleinen en zelfs speelvelden onder een fikse laag water staan.

Oorzaak niet duidelijk
Lezers verschillen in de reacties op onze Facebook-pagina van mening over de oorzaak van de wateroverlast in de wijk. “Dat komt omdat de meeste mensen hun tuinen maximaal bestraten met dure grote zwarte tegels. Daardoor zakt het water niet meer weg.” Anderen wijten het juist aan de dikke kleilaag die onder Stadshagen ligt.

Drainage
Ook drainagesystemen zouden kunnen bijdragen aan de problemen. Zo schrijft een lezer op Facebook al jarenlang met het probleem te worstelen. Woningbouw, woningeigenaren en gemeente; het probleem wordt volgens haar steeds doorgeschoven. “Er is geconstateerd dat er iets mis is met het drainage systeem. En er is een oplossing voor, maar niemand wil het betalen.”

Korreltje zout
Inzenders weten de wateroverlast ook wel met een korreltje zout te nemen. Alhoewel de slak, die in een grote plas water werd gefotografeerd, liever voor de regenval dan het korreltje zout zelf kiest.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!