Werkzaamheden aan laatste deel Hasselterweg

maandag 24 augustus 2015
Werkzaamheden aan laatste deel Hasselterweg

Er wordt weer gewerkt aan de Hasselterweg. En nu om het laatste deel van de nieuwe rondweg om Stadshagen af te maken. Deze maand is de aannemer van start gegaan op het deel dat wegens een juridische procedure lang stillag. In maart van dit jaar won de gemeente dit juridische geschil en konden de plannen weer op tafel worden gelegd. Aan het einde van dit jaar moet de weg opengaan voor het verkeer.

Noodzakelijk
De noodzaak voor de Hasselterweg wordt alsmaar groter. Door de komst van een nieuwe school in Breecamp-Oost wordt er nog meer fiets- en autoverkeer verwacht over de rotonde waar de Havezathenallee en de Stadshagenallee samenkomen. Nu rijdt het doorgaande verkeer van Zwolle naar Hasselt over deze weg, wat ’s ochtends tot grote opstoppingen in de wijk leidt. Met name als het regent.

Autoluw
De nieuwe Hasselterweg moet dit doorgaande verkeer langs de wijk gaan leiden. Daardoor wordt de weg tussen de rotonde bij de Milligerplas en de aansluiting van het nieuwe deel op de bestaande Hasselterweg richting Hasselt overbodig. Hierdoor moet de verkeersdruk in dit deel van Stadshagen gaan afnemen. Met de in het landschap verzonken Boxemtunnel heeft ook het fietsverkeer over de Oude Wetering geen last van het drukke verkeer over Hasselterweg.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!