Vandalen vernielen auto’s aan Mannagras

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto’s beschadigd aan het Mannagras. Dat meldt een buurtbewoner aan StashagenNieuws, wiens ruitenwisser van de auto is getrokken. Minimaal vier auto’s hebben schade opgelopen. “Het lijkt erop dat de dader(s) al fietsend de gemakkelijk bereikbare auto’s te grazen hebben genomen”, laat Frank Bijkerk deze site weten. De buurtbewoner heeft aangifte gedaan.

Reeks vernielingen Mannagras
Buurtbewoners vermoeden dat er meer aan de hand is dan alleen een incident aan de straat. Recent werd er nog een auto beklad met watervaste stift, vertelt Bijkerk. “Een andere buurman vertelde dat er afgelopen zomer in zijn auto is ingebroken”. Die auto is vannacht ook beschadigd.

Eieren tegen raam
Of eerdere schade of inbraken te maken hebben met de schade van afgelopen nacht is niet vast te stellen. Maar dat het rommelt aan het Mannagras is wel duidelijk. “Afgelopen week werd er ‘s avonds door een groepje jongens van een jaar of twaalf tot veertien jaar een ei tegen de ruit van onze woonkamer gegooid. Mijn dochter herkende de jongen van school. De volgende dag kwam het groepje langsfietsen. Ik heb ze er op aangesproken. Behalve een grote mond, had dit natuurlijk weinig effect. De jongens gooiden en passent nog wat containers om en vertrokken weer”, vertelt Frank Bijkerk.

Hij adviseert buurtbewoners de komende tijd beter op te letten. “Ik denk dat ik maar eens gaan kijken naar een camera.”, besluit de bewoner van het Mannagras.