Wijkagent: jongerenproblemen Stadshagen verharden

woensdag 23 september 2015
Wijkagent: jongerenproblemen Stadshagen verharden

De jeugdoverlast in Stadshagen lijkt een steeds hardnekkiger probleem te worden; dagelijks meldingen van bewoners uit Stadshagen van overlast, jongeren die niet aanspreekbaar zijn op hun gedrag en een aantal ernstigere incidenten die de politie in onderzoek heeft. “De politie gaat daarom de controles in de wijk opvoeren”, zegt wijkagent Engel tegen StadshagenNieuws.

Ernstige incidenten
Naar aanleiding van de vele meldingen van jeugdoverlast in en rondom het winkelcentrum aan de Wade heeft de politie de controles in de wijk opgevoerd. “Ook zijn enkele ernstigere incidenten nog in onderzoek”, zegt wijkagent Micheal Engel. “Sinds begin deze maand krijgt de politie bijna dagelijks meldingen van bewoners uit Stadshagen over jeugdgroepen die voor overlast zorgen in en rondom het winkelcentrum. Bewoners geven hierbij regelmatig aan dat deze jongeren niet aanspreekbaar zijn. Helaas hebben er ook enkele ernstigere incidenten plaatsgevonden.”

Op 7 september is er in de Wade bijvoorbeeld een escalatie geweest tussen jongeren en een bewoner waarbij gevochten is en zelfs met een mes werd gedreigd. Op 15 september is er een vrouw met spuitverf in het gezicht gespoten en zijn er regelmatig vernielingen rondom het winkelcentrum. Daarnaast zijn er onder andere op de Mannagras en bij enkele scholen in de wijk vernielingen gepleegd.

Maatregelen
De politie heeft vanaf het eerste incident de controles in de wijk opgevoerd en de genoemde incidenten zijn nog in onderzoek. Tijdens de controles, die de politie rondom het winkelcentrum heeft uitgevoerd, zijn meerdere jeugdgroepen in kaart gebracht. De ouders van deze jeugdigen worden op korte termijn via een brief in kennis gesteld en hen wordt gevraagd het gesprek met hun kind aan te gaan. De politie blijft de komende weken verscherpt toezicht houden in de wijk en samen met de gemeente Zwolle en Jongerenwerk wordt gekeken naar andere mogelijkheden om de overlast tegen te gaan.

Wees alert!
Wijkagent Michel Engel: “U bent als bewoner dagelijks in de wijk waardoor uw ogen en oren ook voor ons van groot belang zijn. Wij vragen u dan ook om extra met ons mee te kijken en alert te zijn. Mocht u een verdachte situatie zien bel 0900-8844 en als u getuige bent van een vernieling of vechtpartij, bel dan 112. Als u in de gelegenheid bent loop eens een rondje om de scholen of rond het winkelcentrum en geef uw bevindingen door. Ook als u meer kunt vertellen over de incidenten die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden, verzoek ik u contact met de politie op te nemen!”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!