Drie Stadshagense parken in Parkenboekje Zwolle

maandag 1 november 2010

Zwolle telt in totaal 33 parken in zijn gemeente. Drie parken liggen in de nieuwe wijk Stadshagen: Het Twistvlietpark, De Oude Weteringzone en Zwartewaterpark Stadshagen. In het  Parkenboekje brengt de gemeente Zwolle de groene gebieden in kaart en is vanaf vandaag via hun website digitaal te raadplegen. Per park staan het eigen karakter, de kenmerken en de speelmogelijkheden beschreven. De zwemplassen, zoals de Milligerplas, en parken of gebieden die verder buiten Zwolle liggen zijn niet meegenomen in die Parkenboekje.

Twistvlietpark
Centraal in de nieuwbouwwijk Stadshagen ligt het Twistvlietpark. Het park ligt naast het winkelcentrum en is vanaf 1998 in aanleg. Het park biedt vele mogelijkheden en wordt het vaak ingezet voor evenementen van de wijk zoals het Stadshagenfestival en de Stadshagenrun. Het park kenmerkt zich door veel groen en water, rietoevers, verschillende speelplekken voor kinderen en een grote boulevard langs het open water dat ’s zomers en ’s winters veel plezier geeft.  Het park geeft vele mogelijkheden voor de inwoners van de wijk, maar ook de dieren en vogels weten het park te vinden. Zo kent een klein deel van het park bij het winkelcentrum een ware spreeuweninvasie.

De Oude Weteringzone
De Oude Wetering, een waterloop die Stadshagen met de polder Mastenbroek verbindt, vormt de centrale drager van dit park. Aan weerszijden van de waterloop zijn groene zones gemaakt waar speelplaatsen, sportvoorzieningen, de jeugdtuin Stadshagen, een wijkboerderij, een skatebaan en bijzondere bebouwing in de vorm van scholen en villa’s op terpen te vinden is. Dit park is nog volop in ontwikkeling en loopt door naar de nieuwste delen van Stadshagen; Werkerbrink, Breecamp-Oost en Breezicht. De inwoners van Stadshagen hebben inspraak op de invulling van het park. Zo werd er onlangs een verkiezing onder jongeren gehouden welk ontwerp van de skatebaan gerealiseerd moet worden. Het gekozen ontwerp wordt op dit moment gerealiseerd.

Zwartewaterpark Stadshagen
Het Zwarte Water vormt voor Stadshagen de scheiding met de rest van de stad Zwolle. Iedereen die van Stadshagen naar de binnenstad van Zwolle gaat, zal het Zwarte Water moeten oversteken. Het natuurgebied rondom het Zwarte Water vormt daarmee een belangrijke groene zone van de wijk. Het gebied kent vele gebruiksmogelijkheden zoals wandelgebied langs de dijk, een buurtweide en speelmogelijkheden voor kinderen. Samen met de groengebied aan de overzijde van het Zwarte Water vormt dit een grote groene ader van de stad Zwolle.

Bent u benieuwd naar de 33 parken in Zwolle, dan kunt u het nieuwe digitale Parkenboekje van Zwolle vinden op de website van de Gemeente Zwolle: http://www.zwolle.nl/home/Digitaal-Parkenboekje.htm

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!