Tom Dumoulin, Niki Terpstra en Theo Bos bij opening Boxemtunnel

maandag 12 oktober 2015
Tom Dumoulin, Niki Terpstra en Theo Bos bij opening Boxemtunnel

Naast Tom Dumoulin nemen ook Niki Terpstra en Theo Bos deel aan de 1.000 meter tijdrit, aanstaande vrijdagavond in Stadshagen. Het sportieve evenement wordt georganiseerd ter ere van de opening van de Boxemtunnel.

Niki Terpstra

Niki Terpstra

Bij deze spectaculaire race tegen de klok worden wielrenners uitgedaagd om de snelste tijd op de klok te zetten, over een afstand van 1.000 meter. Het parcours loopt over de nieuwe Hasselterweg. De finishlijn wordt getrokken in de nieuwe Boxemtunnel, wat het evenement extra speciaal maakt. Bovendien kunnen de wielrenners bij het inrijden van de tunnel een hoge snelheid bereiken, misschien wel sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 70 kilometer per uur!

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin
Eerder werd al bekend dat Tom Dumoulin naar Stadshagen komt. De 24-jarige renner van Giant-Alpecin verraste een paar weken geleden vriend en vijand met zijn ijzersterke optreden in de Ronde van Spanje. Met Terpstra en Bos is de organisatie er in geslaagd het deelnemersveld flink verder te versterken. De 31-jarige Terpstra werd eerder dit jaar voor de derde keer Nederlands kampioen op de weg. Sprintkanon Bos (32) won al vijf gouden WK-medailles op de baan.

Jeugdsprint
De organisatie heeft voor de Zwolse 1.000 meter Tijdrit maar liefst zestig wielrenners geselecteerd, zowel dames als heren en jeugdrenners. Om 19.00 uur staat allereerst de jeugdsprint op het programma. Dit onderdeel wordt om 19.30 uur opgevolgd door de individuele tijdrit over 1.000 meter voor senioren.

Loes Gunnewijk

Loes Gunnewijk

Prominente dames
Niet alleen het deelnemersveld bij de heren is ijzersterk, ook bij de dames prijken prominente namen op de startlijst. Zo nemen onder meer de Zwolse Anna van der Breggen (Nederlands kampioen tijdrijden), Lucinda Brand (Nederlands kampioen op de weg), Amy Pieters en de Britse Lucy Garner deel aan de Zwolse 1.000 meter Tijdrit. Meest opvallende naam is misschien wel die van Loes Gunnewijk. De Zwolse beëindigde eerder dit jaar haar wielercarrière, maar stapt voor deze wedstrijd in eigen stad toch nog een keer op de fiets. Tot grote vreugde van de organisatie.

Parcours volledig verlicht
Net als bij een tijdrit in het profwielrennen wordt er achter elkaar gestart. Het parcours van 1.000 meter wordt volledig verlicht. De finishlijn komt in de Boxemtunnel te liggen. Diegene met de snelste tijd mag plaats nemen op de ‘hot seat’ en blijft daar zitten totdat zijn/haar tijd wordt verbroken. Daarnaast is er ook een prijs voor diegene met de hoogste snelheid op de finishlijn in de Boxemtunnel. Tijdritspecialist Tom Dumoulin gaat vrijdag 16 oktober als allerlaatste van start.

Vuurwerk
Met de Zwolse 1.000 meter Tijdrit wordt de Boxemtunnel officieel geopend. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, gemeente Zwolle, aannemer Salverda en ondersteunende partners. Rond 21.00 uur eindigt het sportieve festijn met spectaculair vuurwerk.

Vrij toegankelijk
De sportieve opening van de Boxemtunnel in Zwolle is vrijdag 16 oktober vrij toegankelijk voor publiek. Voor belangstellenden wordt sportpark De Verbinding, aan de Sportlaan 4 in Zwolle, ingericht als centraal middelpunt. Of je nu te voet, per fiets of per auto komt, als bezoeker word je vanaf daar verder begeleid. Je kunt een kijkje nemen aan de start of bij de finish. Het parcours kent een afstand van 1.000 meter, oftewel prima te voet af te leggen. Gedurende de avond is er voldoende gelegenheid te genieten van het evenement, de Boxemtunnel en het spectaculaire vuurwerk als slotstuk. De organisatie vraagt bezoekers tot slot rekening te houden met het feit dat de wijk nog in aanbouw is. Richting de tunnel ontbreekt straatverlichting en zijn voet- en fietspaden nog niet optimaal ingericht. De Zwolse 1.000 meter Tijdrit begint om 19.00 uur.

Programma
19.00 uur: Jeugdsprint over 1.000 meter
19.30 uur: Individuele tijdrit voor profs en senioren.
21.00 uur: Afsluiting met spectaculaire vuurwerkshow

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!