Pogingen tot inbraak aan de Lindenhorststraat

zondag 18 oktober 2015
Pogingen tot inbraak aan de Lindenhorststraat

Bij een woning aan de Lindenhorstraat in Stadshagen zijn in anderhalve maand tijd twee pogingen tot inbraak geweest. Beide pogingen zijn mislukt doordat de honden aansloegen, maar de bewoners maken zich nog steeds zorgen over de daders. Ze vragen wijkgenoten goed op te letten om te voorkomen dat ze weer toeslaan, ook elders in de wijk. De daders zijn nog steeds niet gepakt, melden de bewoners in een bericht aan StadshagenNieuws.

Recente inbraak
De laatste inbraakpoging vond een week geleden plaats, in de nacht van maandag op dinsdag. Toen klommen de daders rond een uur of twee over de schutting. De hond van de bewoners sloeg direct aan, schrijft de bewoner die anoniem wil blijven. Daarop zagen ze de daders snel wegrennen. In augustus was het ook al raak, toen probeerden inbrekers de schuurdeur te forceren. Ook toen sloegen de honden aan en verdwenen de inbrekers snel.

Let op verdachte mensen en auto’s
De politie is tweemaal snel ter plaatse geweest maar kon geen daders meer achterhalen. De bewoners vragen wijkgenoten daarom oplettend te zijn, omdat de daders in ieder geval aan de Lindenhorststraat actief zijn geweest. “Ik kan mensen adviseren om extra aandacht te besteden aan ‘vreemde’ auto’s en mensen in de straat en vooral onlogische veranderingen in de gaten te houden.”

Donkere dagen
Zodra de donkere dagen weer komen, nemen de inbraken ook toe. De politie adviseert bewoners om te zorgen voor onder meer goede verlichting in en buiten huis. Daarnaast wordt er gevraagd om verdachte auto’s en personen direct te melden bij de politie. Meer tips? Lees ze hier.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!