Hasselterweg af; minder verkeer in Stadshagen, soms wel langer rijden

zondag 25 oktober 2015
Hasselterweg af; minder verkeer in Stadshagen, soms wel langer rijden

Afgelopen week opende de nieuwe Hasselterweg voor het verkeer van en naar Hasselt. De weg met een maximum-snelheid van zeventig kilometer per uur voorkomt dat het doorgaande verkeer door Stadshagen rijdt. Voor inwoners van Stadshagen deels een zegen, deels even wennen.

Langer rijden voor Stadshagenaren
Door de sluiting van de voormalige weg naar Hasselt langs de Milligerplas moeten automobilisten uit met name Stadshagen I langer rijden om op de plaats van bestemming te komen.

Maar voor fietsers en automobilisten die dagelijks over of langs de Stadshagenallee moeten rijden is de nieuwe weg een uitkomst. Groot vrachtverkeer en automobilisten die Stadshagen niet aandoen worden nu langs de wijk heen geleid, waardoor de druk op de Stadshagenallee flink afneemt.

Hindernissen
De aanleg van de Hasselterweg was er één met hindernissen. Er moesten boerderijen wijken voor de komst van de weg. En de aanleg van de Boxemtunnel leverde scheuren op in de omliggende woningen. Vervolgens lag door een procedure van een aanwonende de bouw van de laatste honderd meter van de weg lang stil.

Maar nu, na jaren van plannen en hindernissen overwinnen is de Hasselterweg eindelijk klaar. En, tijdswinst of niet, het levert de wijk hoogstwaarschijnlijk minder verkeersdrukte op. Al moet dat zich na de herfstvakantie nog uitwijzen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!