Dievenbende munt het op bestelbusjes (video)

De politie waarschuwt voor een inbrekersbende die bestelbusjes steelt en daarna mogelijk demonteert. Aanleiding hiervoor is de recent teruggevonden bestelbus die werd gestolen aan het Gemaalpad in Stadshagen. De bus werd uitgebrand aangetroffen bij de Wythmenerplas, zonder motor. En dit busje is niet het enige doelwit geweest van het inbrekersgilde, want op 2 november werd op klaarlichte dag weer een busje gestolen bij Stadshagen. Ditmaal op de Ruimzichtweg, net buiten de wijk. Bovendien werd er bij de IJsselhallen in het weekend van 1 november ook een bestelbus gestolen.

Reeks diefstallen
De reeks diefstallen van busjes begon op 19 oktober, toen op klaarlichte dag aan het Gemaalpad in Stadshagen een busje van de Hemink-groep werd gestolen. Bij de bestelbus werden ten tijde van de diefstal twee mannen (rond de dertig jaar) gezien in een rode Volkswagen Golf. Even later reed één van deze mannen in de bestelbus. Donderdagochtend 28 oktober werd de bestelbus weer aangetroffen. Ditmaal uitgebrand en zonder motor, bij de toegangsweg van de Wythmenerplas. Mogelijk is de bestelbus vervoerd met een auto-ambulance, een vrachtwagen met een platte laadbak of een oplegger.

Diefstal Ruimzichtweg
Op twee november werd er op de Ruimzichtweg boven Stadshagen eveneens een busje gestolen, weer op klaarlichte dag tussen 12:00 en 13:30 uur. Het ging hierbij om een zwarte Volkswagen Multivan, met het kenteken 52-VPB-8. De diefstal wordt in verband gebracht met de diefstal van de bus aan het Gemaalpad. De politie gaat er vanuit dat er een inbrekersbende actief is die het vooral op Volkswagenbusjes heeft voorzien. De politie vraagt om extra alert te zijn op bouwplaatsen en te letten op verdachte personen of auto’s. De politie vraagt om indien mogelijk signalementen en/ of kentekens door te geven. Dat kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

RTV Oost maakte samen met de politie een opsporingsbericht voor het oplossen van de diefstal van het busje aan het Gemaalpad. Deze kunt u hieronder bekijken: