Scholen Stadshagen in actie voor realisatie Park De Stadshoeve (foto’s)

woensdag 11 november 2015
Scholen Stadshagen in actie voor realisatie Park De Stadshoeve (foto’s)

De scholen in de wijk Stadshagen komen in actie om geld in te zamelen voor Park De Stadshoeve aan de Oude Wetering. Op twaalf scholen in Stadshagen kunnen ouders hun lege flessenbonnen inleveren in speciale inleverboxen. Daarnaast worden er ook sponsoracties gehouden. Park De Stadshoeve moet dé nieuwe voorziening in de wijk worden met wijkboerderij, educatieve tuinen, horeca en grote speelvoorzieningen.

Van en door de wijk via Crowdfunding
Park De Stadshoeve is het grootste burgerparticipatieproject van Zwolle. Een grote groep vrijwilligers heeft voor het groene hart van de wijk, het braakliggende deel aan het begin van de Oude Wetering, plannen ontwikkeld voor een ontmoetingsplek voor jong en oud. Naast de bestaande wijkboerderij komt een nieuw gebouw waarin horeca, educatieruimten, ontmoetingsruimten en stallen voor de dierenweide worden gerealiseerd. De gemeente Zwolle stelt voor deze ontwikkeling 450.000 euro ter beschikking. Maar om deze voorziening te realiseren hopen de gemeente Zwolle en Stichting De Stadshoeve dat ook de wijk Stadshagen in actie komt.

Stichting De Stadshoeve is al gestart met een crowdfundingscampagne om zo 100.000 euro uit de wijk te halen. Met de financiële bijdrage van de inwoners van Stadshagen kan Park De Stadshoeve gerealiseerd worden. “Het is nu of nooit”, aldus Martin Hendriksen, voorzitter van de Stichting.

Scholen in actie

Inleverbus op Het Festival

Inleverbus op Het Festival

De scholen De Vlieger 1,2,3 en 4, De Wendakker, De Kopakker, De Zevensprong, De Zijsprong, De Krullenvaar, De Schatkamer, Het Festival, De Morgenster, De Ridderspoor, De Paperclip en De Sprankel gaan zich allemaal inzetten om geld in te zamelen voor deze voorziening voor de kinderen in de wijk Stadshagen. Dit doen zij door ouders en kinderen te vragen lege flessen bonnen in te leveren in de speciaal gemaakte inleverboxen. Daarnaast worden er nog sponsoracties gehouden. Zo organiseert Het Festival een actie waarbij kinderen baantjes kunnen zwemmen in Bubbels Bewegen en ze daarbij per baantje gesponsord kunnen worden.

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!