Politie vindt zwaar vuurwerk bij kinderen thuis

zondag 13 december 2015
Politie vindt zwaar vuurwerk bij kinderen thuis

De politie heeft vrijdagavond bij twee jongeren thuis zwaar vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Dat heeft de politie gemeld. De politie kwam de jongeren op het spoor na meldingen van overlast door een andere groep jongeren op de Wade. Volgens hen werd er door een aantal jongeren van circa 13 jaar zwaar vuurwerk afgestoken.

Achtervolging op scooter
Toen de politie ter plaatse kwam gingen de daders ervandoor. “Door een achtervolging die wijkagenten eerder die avond hadden met een brommer, was hun gebleken dat je met een brommer alle kanten op kan in de wijk”, aldus de politie. De agenten konden de vluchtende jongeren achterhalen door een scooter van andere aanwezige jongeren in het winkelcentrum te lenen. Zodoende kon de politie twee kinderen staande houden op het Twistvlietpad. De politie zette hierop direct een onderzoek in.

Zwaar vuurwerk thuis
Voor het onderzoek deed de politie huisbezoeken bij de kinderen. Daar bleek dat de ouders op de hoogte waren van de aanwezigheid van het zware vuurwerk. “Het zware en levensgevaarlijke vuurwerk lag bij twee van de jongens thuis. Dit verbaasde ons sterk, zou u dit vuurwerk in uw huis toestaan?”, schrijft de politie in haar bericht. De politie heeft enkele dozen nitraat-vuurwerk en vlinders in beslag genomen.

Politie actiever in Stadshagen
De politie is wegens eerdere klachten over vuurwerk in de weekenden actiever in de wijk. Daardoor kan het makkelijker reageren op incidenten. Zo kon de politie tegen middernacht op vrijdagavond ook jeugd staande houden op de Belvederelaan. De jeugd had daarvoor baldadigheid gepleegd. De jongste dader van de groep was 11 jaar oud.

Foto: Politie Zwolle

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!