Prachtige kerstwandeltocht met boodschap

donderdag 24 december 2015
Prachtige kerstwandeltocht met boodschap

De kerstwandeling van kerk de Fontein naar de Open Kring in Stadshagen is een groot succes gebleken. Een groot aantal mensen liep in groepen door de wijk langs verschillende kerstscenes waarbij het kerstverhaal zelfs op een subtiele wijze werd verbonden met de hedendaagse actualiteit rond vluchtelingen.

Wandeling smaakt naar meer
Het is de eerste keer dat de kerken deze kerstwandeling organiseren en het smaakt absoluut naar meer. Veel mensen, ook niet kerkelijk, liepen met de tocht mee langs smaakvolle en bovendien goed geacteerde kerstscenes.

‘Vol is vol’
Treffend was de scene waarbij een groep ogenschijnlijke demonstranten luidkeels ‘vol is vol’ riepen. Verwijzend naar zowel de volle herbergen in het kerstverhaal, maar ook naar de hedendaagse discussie over vluchtelingen. Een moment van bezinning.

Kerststal, muziek en chocolademelk
De wandeling eindigde in kerk De Open Kring, waar het kerstverhaal werd uitgebeeld met een heuse stalsetting onder begeleiding van een koor. Aan het eind van de wandeling konden kinderen en ouderen zich tegoed doen aan chocolademelk, koffie en Glühwein. Een zeer geslaagde avond en een grote pluim voor de organiserende kerken voor deze kerstwandeling in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!