OBS De Schatkamer krijgt natuurlijk schoolplein

woensdag 10 november 2010

Bron: Bekkering l Adams Architecten

Sinds maart van dit jaar is openbare basisschool De Schatkamer gehuisvest in een nieuw schoolgebouw aan de Wildwalstraat in Stadshagen. Bij de school hoort een buitenspeelplaats die op dinsdag 16 november op de Boomplantdag zal worden ingericht met allerlei struiken en (fruit)bomen. In nauwe samenwerking met Landschap Overijssel gaan leerkrachten, leerlingen en ouders samen aan de slag om alle planten op de goede plek te zetten. De bedoeling van het schoolplein is dat het een prachtige speel- en leerplek wordt in een natuurlijke omgeving.

Natuurlijk leren in en rond de school
De Schatkamer is een school die werkt volgens het concept van Natuurlijk Leren. Met de eigen tuin op het plein wordt het mogelijk om van dichtbij te zien hoe het groen zich ontwikkelt, welke insecten er op af komen, hoe je groenten en kruiden kweekt voor de kookworkshops en wat er bij het onderhoud allemaal wel niet komt kijken.
De school staat in de wijk -De Hoven-. De straatnamen in deze buurt verwijzen allemaal naar elementen die in het landschap voorkomen. Op het nieuwe schoolplein komen veel van deze namen bij de inrichting terug.

Eikenlaantje
De school is gebouwd aan het oude Eikenlaantje dat stamt uit de 14e eeuw en dat liep van de havezate Voorst naar het vroegere kasteel Werkeren. In de aanloopfase naar de nieuwbouw zijn bij een zware storm enkele eiken gesneuveld. Eind november plant de gemeente Zwolle nog een aantal eiken om zo het laantje weer in ere te herstellen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!