Gladde wegen in Stadshagen door ijzel

woensdag 6 januari 2016
Gladde wegen in Stadshagen door ijzel

Op de stoepen en straten buiten de doorgaande routes van Stadshagen was het woensdagochtend spekglad door ijzel. Daardoor meden veel ouder en kinderen de fiets en gingen lopend door bermen naar de scholen. Dat was ook wel te zien bij de fietsenstallingen; die waren bij aanvang van de scholen nagenoeg leeg.

IJsregen
De ijzel zorgt al enkele dagen voor problemen in Noord-Nederland, maar Zwolle was tot nu toe buiten schot gebleven. Maar woensdagochtend trok er in alle vroegte een regengebied over Stadshagen, die auto’s en wegen van ijs voorzag.

IJslaag
Voor automobilisten betekende dat eerst minimaal een kwartier krabben om de ramen ijsvrij te krijgen. Om daarna glibberend naar de grotere uitvalwegen te rijden. De doorgaande wegen en fietspaden waren goed begaanbaar. Maar veel stoepen en binnenwegen waren zo glad, dat je er amper kon lopen. Daarom trokken ouders met kinderen veelal door de bermen naar de scholen in de wijk.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!