Verzet Breecamp tegen verkeersdruk door nieuwe school

dinsdag 12 januari 2016
Verzet Breecamp tegen verkeersdruk door nieuwe school

De bewoners van Breecamp-Oost maken zich grote zorgen over de verkeersveiligheid in hun wijk, nu er binnenkort tweede grote school wordt geopend aan de Oude Wetering. De huidige school Het Festival zorgt nu al tijdens het halen en brengen voor een fileprobleem op Sportlaan en de Eli Heimanslaan. Met de komst van een nieuwe school wordt dat alleen maar groter, vrezen zij. De bezorgde bewoners willen met een online petitie onder meer een tweede ontsluitingsweg afdwingen bij de gemeente Zwolle.

Verkeersbesluit
Op 30 november 2015 heeft de gemeente een verkeersbesluit aangenomen waarin verkeersmaatregelen worden genomen voor de komst van de nieuwe school. In dit besluit staat onder andere dat de Jac. P. Thijsselaan wordt aangesloten op de Oude Wetering, instellen van vrijliggende fietspaden naar de nieuwe school vanaf de door te trekken Sportlaan en vanaf de door te trekken Jac. P. Thijsselaan. De verkeersdruk op de Eli Heimanslaan zal echter nog verder toenemen, aangezien deze weg de enige toegangsweg is naar de twee grote scholen.

Zorgen om (verkeers)veiligheid en leefbaarheid
“Als bewoners van de wijk Breecamp-Oost en andere belanghebbenden constateren wij dat de gemeente Zwolle onvoldoende onderzoek heeft verricht in de plannen voor de ontsluiting van de nieuwe school aan de oude Wetering. Wij vinden dat de (verkeers)veiligheid en leefbaarheid van de wijk hierdoor achteruit gaan op zowel de korte termijn als de langere termijn. Daarnaast constateren we dat we als bewoners van de wijk onvoldoende zijn betrokken bij het maken van deze plannen en het onderzoek naar alternatieven.” Aldus de actiegroep.

Online petitie
Er is een online petitie geopend dat tot woensdag 13 januari 23.59 uur getekend kan worden. Met de petitie wil de actiegroep de gemeente het volgend verzoeken:

  1. dat de plannen “on hold” gezet worden;
  2. dat er een gedegen onderzoek komt naar de gevolgen m.b.t. tot leefbaarheid en (verkeers)veiligheid;
  3. dat het alternatief van een tweede ontsluiting van de wijk door aansluiting op de rotonde bij de Milligenplas onderzocht en overwogen wordt;
  4. dat de bewoners voldoende betrokken worden.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!