Park De Stadshoeve najaar 2016 open

zondag 14 februari 2016
Park De Stadshoeve najaar 2016 open

De plannen van Park De Stadshoeve aan de Oude Wetering zijn klaar en de aanbesteding van het nieuwe gebouw loopt. In het voorjaar 2016 begint de bouw van het nieuwe gebouw en wordt er gestart met de aanleg van de tuinen en het avontuurlijk spelen. In het najaar van dit jaar zal Park De Stadshoeve zijn deuren kunnen openen. Om de inwoners te informeren over de laatste stand van de plannen wordt er 7 maart een inloopavond georganiseerd in het Cultuurhuis.

Park de Stadshoeve
Sinds 2013 is een grote groep vrijwilligers begonnen met het maken van plannen voor een nieuwe wijkboerderij op de plek van de bestaande boerderij aan de Oude Wetering. Dit groeide al snel uit naar meer dan een wijkboerderij, namelijk een ontmoetingsplek voor heel Stadshagen met horecagelegenheid met terras, educatieruimten, stallen en dierenweides, educatieve tuinen en avontuurlijk spelen voor kinderen 0 tot 12 jaar. Vergelijkbaar met Doepark De Nooterhof elders in Zwolle. Door deze brede opzet is de naam veranderd naar ‘Park De Stadshoeve’.

Ondanks de mislukte crowdfunding kan met extra financiering van de gemeente de  plannen gerealiseerd worden. Het afgelopen jaar zijn deze uitgewerkt en op dit moment loopt de aanbesteding van het gebouw. In het najaar van dit jaar zullen de deuren openen voor het publiek.

Inloopavond
Tijdens een inloopavond op maandag 7 maart 2016 in het Cultuurhuis in Stadshagen kunnen de inwoners van Stadshagen de laatste stand van de plannen bekijken. Tussen 19.30 en 21.30 uur kan iedereen de plannen bekijken in het Cultuurhuis.

Impressie van het nieuwe gebouw, gezien vanaf de Oude Wetering (19 het atelier architecten)

Impressie van het nieuwe gebouw, gezien vanaf de Oude Wetering
(19 het atelier architecten)

Impressie van de ontmoetingsruimten in De Stadshoeve

Impressie van de ontmoetingsruimten in De Stadshoeve (19 het atelier architecten)

Impressie van het toekomstige park met dierenweide, tuinen, speeltuinen en nieuw gebouw met horeca en ontmoetingsruimten

Impressie van het toekomstige park met dierenweide, tuinen, speeltuinen en nieuw gebouw met horeca en ontmoetingsruimten

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!