Negentig bomen geplant tijdens Boomfeestdag

woensdag 16 maart 2016
Negentig bomen geplant tijdens Boomfeestdag

Leerlingen van De Vlieger in Westenholte hebben woensdagochtend negentig bomen geplant tijdens de Zwolse Boomfeestdag. Samen met wethouder Anker van Zwolle en gedeputeerde Maij van Overijssel, zijn de bomen neergezet rondom wijkcentrum ‘t Anker en in park Voorsterpoort.

“Kinderen en bomen: beide groeien en geven zo steeds meer kleur aan de stad”, vertelt Zwolse wethouder Ed Anker. “Als wethouder voor onder meer Jeugdbeleid vind ik het gaaf dat ik dit jaar de Zwolse inzet voor de landelijke boomfeestdag heb mogen begeleiden.” De wethouder plantte samen met gedeputeerde Hester Maij van de provincie Overijssel en leerlingen van de Vlieger 1, maarliefst negentig bomen rondom wijkcentrum ’t Anker en in park Voorsterpoort. “Westenholte en het historische Werkerlaantje zijn zo via de bomen met elkaar verbonden. Mooi beeld, toch?” aldus de enthousiaste wethouder.

Door de aanleg van het Voorsterspark wordt het oude Werkerlaantje (van het kasteel Werkeren naar de Stins) en Westenholte met elkaar verbonden, doorsneden met de Voorsterweg. Samen met bijna 100 leerlingen van basischool De Vlieger 1 in Westenholte en ROVA heeft de gemeente in totaal negentig bomen geplant in zeven verschillende soorten: eiken, berk, linde, meidoorn en sierkersen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!