Brandweer redt ree uit water bij Twistvlietbrug

zaterdag 2 april 2016
Brandweer redt ree uit water bij Twistvlietbrug

De brandweer heeft zaterdagmiddag in het Zwarte Water nabij de Twistvlietbrug een ree uit het water gered. Omwonenden zagen het dier in het brede water langs Stadshagen zwemmen en alarmeerden de hulpdiensten. De ree is door de brandweer uit het water gered.

Om het dier in het water te kunnen bereiken en redden charterde de brandweer een boot. Nadat het onfortuinlijke dier op het droge werd gehaald, werd er nog een tijdlang gewacht op een bijzonder ambtenaar voor wild. Het dier leek ietwat gewond te zijn aan zijn kop. Pas na controle door deze ambtenaar mag de dierenambulance de ree meenemen.

Omdat het lang wachten was op de BOA werd door de brandweer besloten om de ree zelf uit te zetten. Daarop bracht de brandweer de ree naar het Westerveldsebos en werd het daar weer losgelaten in de natuur. Fotograaf Hugo Janssen was bij de reddingsactie en maakte een prachtige fotoreportage.

Foto’s: Hugo Janssen

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!