Stadshagen beleeft frisse maar gezellige Koningsdag

woensdag 27 april 2016
Stadshagen beleeft frisse maar gezellige Koningsdag

Ferme wind en lage temperaturen trotserend zochten de eerste kleedjesverkopers woensdagochtend al strategisch een plekje in Stadshagen. Dat het weerbeeld vandaag grillig verloopt deert hen niet; met een zonnige start hopen de verkopers er het beste op. Ook op het Festivalterrein in het Twistvlietpark zijn de tenten en springkussen in alle vroegte opgezet.

Kou deert verkoper niet
De weerberichten liegen er echter niet om. “Koningsdag wordt kouder dan de kerstdagen”, kopte het KNMI dinsdag. Maar veel Stadshagenaren weten zich toch te warmen aan de gedachte van een gezellig Koningsdagfeest. Alhoewel het nog niet zo’n storm loopt als in de voorgaande jaren, wisten enkele tientallen kleedjesverkopers zich toch al vroeg te nestelen in Stadshagen.

Strategische plekken
“Wilt u wat kopen?”, vraagt een jongen enthousiast op een kleedje op de hoek van het winkelcentrum bij de Belvederelaan. Hier waait de wind het hardst en is het in de schaduw zelfs guur. Maar het is één van de plekken op de looproute van veel bezoekers, net als tussen het winkelcentrum en het Twistvlietpark, waar de zon zelfs warm op de eerste weifelende kopers schijnt.

Concurrentie
Hoe druk het vandaag echt gaat worden is lastig in te schatten. Met het bezoek van de Koning in de stad en een flinke hoeveelheid festiviteiten elders in de stad heeft Stadshagen dit jaar serieuze concurrentie.

Klik hier voor het programma van Koningsdag 2016 in Stadshagen

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!