Gemeente: alle supermarkten op zondag open

woensdag 18 mei 2016
Gemeente: alle supermarkten op zondag open

De gemeente Zwolle vindt dat supermarkten voortaan op zondag open mogen – als ze dat willen. Dat schrijft de gemeente in een voorstel aan de gemeenteraad. Voorwaarde van de brede openstelling op zondag is wel dat de supermarkten van één uur tot vijf uur in de middag open zijn. De gemeente probeert zo tegemoet te komen aan zowel de zondagsrust als aan mensen die graag willen winkelen.

‘Grote behoefte aan zondagopenstelling’
Nu is de situatie dat er een beperkt aantal supermarkten open mag op zondag. In Stadshagen wisselen de Jumbo en Albert Heijn elk jaar stuivertje om tussen vier en acht in de middag en avond open te mogen zijn. Maar door de grote behoefte aan meer openstelling gaat de coalitie van VVD, ChristenUnie, PvdA en D66 akkoord met een brede openstelling. De gemeenteraad mag uiteindelijk beslissen over het voorstel.

VVD en ChristenUnie staan er anders in
Het collegevoorstel lijkt vooral een compromis tussen twee partijen die totaal verschillend in de zondagsopenstelling staan, namelijk VVD en ChristenUnie. De VVD voerde tijdens de verkiezingen enthousiast campagne voor de openstelling van supermarkten op zondag. Jumbo Nagelmaeker omarmde de campagne van de VVD zelfs, door openlijk klanten te adviseren om op de liberale partij te stemmen.

Lijnrecht tegenover de VVD staat de Christenunie, die tegen de zondagsopenstelling is in verband met de zondagsrust. De realiteit in Stadshagen is echter dat de -momenteel- enig geopende supermarkt op zondag uitpuilt van de klanten: de behoefte aan een open supermarkt op de rustdag is groot.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!