Petitie tegen uitstoot biomassacentrale Breecamp

woensdag 18 mei 2016
Petitie tegen uitstoot biomassacentrale Breecamp

Bewoners van Breecamp-Oost en de medezeggenschapsraad van basisschool Het Festival zijn een handtekeningenactie gestart om de eigenaar van de biomassacentrale in Breecamp-Oost te dwingen om maatregelen te nemen tegen stank- en rookoverlast. Dat schrijven de bewoners, de Medezegenschapsraad en de Werkgroep Fijnstof in een online petitie.

Zorgen over uitstoot
Omwonenden en ouders maken zich zorgen over de uitstoot en rook van de centrale, die pal naast een school, kinderopvang en sportvelden ligt. Eerder al lieten bewoners zich bezorgd uit over mogelijke fijnstof, door fijnstof te meten bij de biomassacentrale en hiervan een video te verspreiden. Volgens bewoners doet de eigenaar van de centrale de problemen af als incidenteel, maar ervaren de omwonenden naar eigen zeggen regelmatig rook- en geuroverlast.

“Het is niet bekend wat de effecten van de houtrook zijn op de volksgezondheid, wel is bekend dat fijnstof (wat in houtrook zit) schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Dit is een ongewenste situatie, omdat er ook scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen zijn gebouwd rondom de biomassacentrale”, melden de bewoners.

Online petitie
In de biomassacentrale wordt hout gestookt om de woningen in Breecamp te kunnen voorzien van energie. De petitie die online is gestart, zijn inmiddels tientallen handtekeningen binnengekomen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!