Niet altijd meer over het olifantenpaadje…

zondag 22 mei 2016
Niet altijd meer over het olifantenpaadje…

Een grote pluim voor de gemeente. Hoewel in de categorie ‘klein verborgen leed’, zullen veel fietsers en voetgangers het kleine klinkerpaadje van de bussluis nabij de Belvederelaan naar het winkelcentrum vast wel kennen. Het is zo smal, dat je – met name in de haakse bocht – elkaar amper kan passeren. Dat is door een slimme wijziging door de gemeente nu verleden tijd: het heeft de hoek in het pad vergroot.

Olifantenpaadje
Daar waar de verkeersknip de beide delen van Stadshagen scheidt, zoeken ook de fietsers naar de meest optimale route om het winkelcentrum te bereiken. Veel fietsers vanuit de noordwesthoek van Stadshagen kiezen vaak de route via het kleine klinkerpaadje. Daar is in de loop van de jaren een duidelijk olifantenpaadje ontstaan door fietsers die de makkelijkste route kiezen zodra er een tegenligger op het paadje wandelt of fietst: dwars door het gras.

Simpele oplossing; groot effect
Maar met slecht weer is het olifantenpaadje modderig en het wachten levert soms ook wat irritatie op. De gemeente heeft dit blijkbaar opgepikt, want sinds afgelopen week is er meer ruimte gekomen voor een passage. Nogmaals, klein leed maar voor de dagelijkse voorbijganger met groot effect.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!