Werkzaamheden luifel Winkelcentrum Stadshagen in volle gang

Eerder berichtte Stadshagennieuws al dat er een grote luifel boven de Wade geplaatst zou worden in verband met de harde wind die door de winkelstraat raast. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Vorige week werden er al platen verwijderd waar het stalen frame aan wordt gemonteerd. Het frame is zondag op zijn plaats gehesen zodat aan de veiligheidseisen kon worden voldaan en het winkelende publiek niet gehinderd werd.

Deze luifel moet ervoor zorgen dat het winkelende publiek voortaan met minder windoverlast hun boodschappen kunnen doen. De luifel wordt gemaakt van glas en is ongeveer vijfentwintig meter lang en hangt op vier meter hoogte. Het hijsen van de glasplaten zal met behulp van een hijskraan vanaf de Belverderelaan gebeuren. Ter plaatse zal het verkeer met borden en een verkeersregelaar worden omgeleid. Wel zal de arcade langs de boekenwinkel, slijterij en C1000 toegankelijk zijn voor voetgangers, waardoor het mogelijk blijft om via de Wade naar de Belverderelaan en de Werkerlaan te lopen.

De verwachting is dat de werkzaamheden aan het einde van deze week kunnen worden afgerond. Mocht dit niet het geval zijn dan worden de werkzaamheden over twee weken hervat. Dit in verband met de verwachte Sinterklaasdrukte volgende week. Van maandag 29 november t/m zondag 5 december worden er dus geen werkzaamheden uitgevoerd in winkelcentrum Stadshagen en kunt u volop uw aankopen doen in het winkelcentrum. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.30 uur en 16.30 uur.