Gemeente onderzoekt uitbreiding winkelcentrum

zondag 12 juni 2016
Gemeente onderzoekt uitbreiding winkelcentrum

De gemeente wil dit jaar kijken of de uitbreiding van het winkelcentrum in Stadshagen mogelijk is. Dat blijkt uit de Meerjaren Prognose Vastgoed. De gemeente wil gronden in Stadshagen verkopen, onder meer aan ontwikkelaars van woningen maar ook ander vastgoed zoals bijvoorbeeld winkels. Bij het winkelcentrum ligt al jarenlang grond braak, bestemd voor eventuele uitbreiding.

Plannen
Er zijn in het verleden al plannen gemaakt voor de uitbreiding van het centrum, maar dat heeft onder meer door de crisis nog niet geleid tot daadwerkelijke uitwerking. Ook plannen van de PvdA om een klein winkelcentrum te bouwen werden terzijde geschoven.

Woningverkoop
De gemeente hoopt dat er dit jaar meer woningen worden verkocht. Daarmee kan Zwolle het verlies dat het al jarenlang lijdt aan niet verkochte grond in Stadshagen enigszins dekken. Door de crisis werden de voorgenomen verwachtingen van grondverkoop bij lange na niet gehaald. Maar dit jaar ziet het er rooskleuriger uit. De woningmarkt trekt flink aan, ook in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!