Jongeren nemen initiatief voor een mooier Twistvlietpark

donderdag 23 juni 2016
Jongeren nemen initiatief voor een mooier Twistvlietpark

Iedereen weet dat hangen en geluidsoverlast van jong en oud behoorlijke overlast kan veroorzaken. De gevels langs de Wade, Werkerlaan en Belvédèrelaan in het winkelcentrum functioneren als pure klankkasten. Een groep jongeren heeft het initiatief genomen om, als oplossing voor de overlast, een mooie plek te maken in het Twistvlietpark. Die komt er nu ook: op 7 juli wordt een nieuw zitcluster geopend.

Sinds begin 2015 is de Werkgroep Jongeren Stadshagen op zoek naar een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en lekker kunnen chillen. Samen met de andere werkgroepleden, zoals de winkeliersvereniging, Travers, wijkstichting, gemeente, wijkpolitie en bewoners in en rondom het winkelcentrum, is een plan gemaakt en gaat het er nu echt van komen.

Twistvlietpark
Het Twistvlietpark is een plek van en voor alle Stadshagenaren, daarmee ook voor jongeren. Er ligt nu een plan klaar om hier een plek voor de jongeren te realiseren. Het plan haakt in op de bestaande situatie in het park, waar al een cluster met banken staat. Met vereende krachten wordt dit cluster omgetoverd tot een mooi zitcluster. Daarnaast wordt de Wifi-ontvangst uit het winkelcentrum uitgebreid naar het zitcluster en wordt er gewerkt aan een oplaadpaal voor mobiele telefoons. De Werkgroep Jongeren Stadshagen is heel tevreden met het behaalde resultaat en erg trots op de jongeren die hieraan hebben meegewerkt.

Uitnodiging opening
De werkzaamheden vinden eind juni / begin juli plaats. Op donderdag 7 juli 2016 om 17.00 uur is de ‘officiële’ openingshandeling. Alle bewoners van Stadshagen zijn hiervoor van harte uitgenodigd!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!