Gemeente wil 200 extra asielzoekers opvangen

maandag 27 juni 2016
Gemeente wil 200 extra asielzoekers opvangen

De gemeente Zwolle onderzoekt plekken in Zwolle waar ze 200 extra asielzoekers kan opvangen. Dat kunnen bijvoorbeeld leegstaande panden zijn die worden omgetoverd tot langdurige woningen of gronden die tijdelijk kunnen worden omgetoverd voor de opvang. Welke locaties er exact worden genoemd is niet duidelijk, dit is vertrouwelijk gedeeld in een ‘dynamische’ shortlist met de gemeenteraad.

Stadshagen
Stadshagen staat zeer waarschijnlijk op de shortlist van de gemeente. In het voorstel met locaties aan de gemeenteraad wordt gerept over een lijst die is afgestemd met de projectgroep Spoorzone, projectgroep Stadshagen, programma Sociaal Domein en het transitieteam. Anders dan een acute noodopvang, waarbij vluchtelingen snel en tijdelijk worden opgevangen, is deze noodopvang van langere duur, mogelijk jaren.

De 200 extra vluchtelingen die worden opgevangen staan los van de 600 eerder toegezegde vluchtelingen in een asielzoekerscentrum in het voormalige Waterschapsgebouw in Zwolle.


Minderjarige vluchtelingen

Volgens de gemeente zijn er in Stadshagen en Westenholte 52 alleenstaande minderjarige vluchtelingen gehuisvest. Het merendeel van de vluchtelingen dat Nederland momenteel opvangt komt uit Eritrea en Syrië.

Besluit
Vanavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van de gemeente om 200 asielzoekers op te vangen. Volgens de gemeente is het uitgangspunt om de druk op de sociale woningbouw gelijk te houden en als het kan zelfs te verminderen. Daarom zet het ook in op de snelle komst van 700 nieuwe sociale huurwoningen in Zwolle.

Hier kan je het hele voorstel aan de gemeenteraad lezen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!