Boordevol programma StadshagenFestival

De 16e editie van het StadshagenFestival vindt dit weekend plaats in en rond het Twistvlietpark. Ieder jaar wordt het festival georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers uit Stadshagen, die er ook dit jaar weer in geslaagd zijn om een gevarieerd programma op te stellen met voor elk wat wils en gratis toegankelijk.

Vrijdag 26 augustus
Jongerencentrum LevelZ bijt vrijdag het spits af in het Twistvlietpark. Vanaf 14.00 uur tot in de late uurtjes zijn er leuke activiteiten voor de jeugd vanaf 12 jaar. ’s Middags kan er gesprongen worden op springkussens, gedanst tijdens de mini-disco en leren dansen tijdens de dansworkshop. Ook kan je een balletje trappen en kunnen je haren en nagels worden gedaan.

Dit jaar is de bar al ’s middags geopend, zodat de kinderen drinken kunnen halen maar ook ouders zichzelf van een verkoelend drankje kunnen voorzien. Met de hoge temperaturen van dit weekend geen overbodige luxe! Vanaf 19:00 uur draaien de DJ’s van LevelZ. Als kers op de taart wordt de avond afgesloten met onze eigen Zwolse rappers Fakkelteit en DJ DA VIRUS.

Zaterdag 27 augustus
Vanaf 10.00 uur zijn Twistvlietpark en winkelcentrum helemaal in festivalsferen:

  • 10.00 uur: Opening festival
  • 10.00 – 17.00 uur: IJsseldelta streekmarkt
  • 10.00 – 17.00 uur: Braderie in het winkelcentrum
  • 10.00 – 18.00 uur: Jumbo Kinderplein, met 7 attracties
  • 10.00 – 19.00 uur: NK BBQ culinair & Stadshagen BBQ challange
  • 14.00 – 16.00 uur: Trias Obstacle Run
  • 19.00 – 19.30 uur: BBQ Prijsuitreiking
  • 19.30 – 20.30 uur: Kinderdisco onder leiding van Jamile
  • 20.30 – 00.30 uur: LevelZ Jongerenlounge
  • 20.30 – 00.30 uur: Feestavond met Barcode en DJ Marc Ester

Helicoptervlucht
Op de braderie in het winkelcentrum wordt een prijzenfestival georganiseerd, waar onder andere een helikoptervlucht boven Stadshagen te winnen is. Daarnaast is bij zowel Jumbo als Albert Heijn één minuut gratis winkelen te winnen.

Avondprogramma
De zaterdagavond wordt ingeluid met een kinderdisco en een avondfeest, waar de inmiddels alom bekende band Barcode en DJ Marco Ester optreden. De gezellige bar uiteraard geopend blijft tot in de late uurtjes.

Jongerenlounge
LevelZ organiseert zaterdagavond een jongerenlounge, met chillplekken, muziek van Mobiel Vinyl en alcoholvrije cocktails. Bovendien is er een stormbaan met ‘dronkemansbrillen’, in samenwerking met Tactus – voorlichting alcohol mis- en gebruik. In samenwerking met de GGD is er een sexting informatiestand – een onderwerp dat enorm speelt onder de jeugd.