Politiekids in actie tegen foutparkeerders en fietsoverlast

woensdag 5 oktober 2016
Politiekids in actie tegen foutparkeerders en fietsoverlast

Ruim twintig Politiekids zijn woensdag voor het eerste met de politie mee de straat op gegaan. In en rondom het winkelcentrum spraken ze foutparkeerders en fietsers in de Wade aan op hun gedrag. De Politiekids Stadshagen zijn vorige maand officieel van start gegaan en in de afgelopen weken hebben ze onder andere een weerbaarheidstraining gekregen, zodat ze goed voorbereid de straat op konden.

Na een briefing gingen de Politiekids verdeeld in twee groepen de straat op. Gezien de vele overlastmeldingen van fietsers in het winkelcentrum de Wade werd hun eerste optreden hier gehouden. De Politiekids hebben mensen aangesproken die zich niet aan de regels wilden houden en daarbij werd aangegeven waarom er niet gefietst mocht worden. Tevens werd er een briefje uitgereikt waarop aangegeven stond wat een eventueel boetebedrag had kunnen zijn.

Naast de overlast in de Wade komen er bij de politie ook klachten binnen van foutgeparkeerde auto’s op de parkeerplaatsen aan de Belvédèrelaan en de Werkerlaan. Ook hier hebben de Politiekids die foutparkeerders aangesproken op hun parkeergedrag.

Training
In de afgelopen weken zijn de Politiekids voorbereid om samen met de politie de straat op te gaan.  Zo gingen ze met een jongerenwerker van Travers Welzijn in gesprek over hoe je met elkaar omgaat in de groep en hoe je mensen op straat het beste aan kunt spreken. Bij de School of Self Defence kregen en krijgen de kinderen verschillende manieren aangeleerd om zichzelf weerbaarder te maken. Daarnaast zijn de kinderen met Sport Service Zwolle naar klimbaan THOR geweest onder het mom van “Snel met je lijf”.

Na deze training was het woensdag dus tijd voor actie, onder begeleiding van de wijkagent en studenten Handhaving Toezicht en Veiligheid  van Landstede. Het is de bedoeling dat de Politiekids iedere maand in actie komen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!