Locaties bij Stadshagen geschikt voor windmolens

zondag 16 oktober 2016
Locaties bij Stadshagen geschikt voor windmolens

Stadsbroek nabij Stadshagen en twee locaties in de Mastenbroekerpolder zijn eventueel geschikt voor windmolens. Dat blijkt uit een quickscan die de gemeente heeft laten maken rond windenergie. De quickscan is gemaakt omdat er een initiatief is gedaan voor windmolens op industrieterrein Voorst.

“Locaties zeggen niets over wenselijkheid windmolens”
Stadsbroek ligt pal tegen Stadshagen en de Milligerplas aan, boven het Zwarte Water. De verkenning betekent echter niet dat er nu windmolens gaan verrijzen in Stadshagen. “Het zegt niets over de wenselijkheid van windenergie op andere locaties”, schrijft het college van Burgemeester en Wethouders in een nota aan de gemeenteraad. “Er zijn op dit moment geen andere initiatieven in de stad bekend”.

Vergelijkingswaar
Volgens de gemeente wordt er vooral gekeken naar andere locaties in de stad waar windenergie eventueel mogelijk is, om de mate van geschiktheid van Voorst ten opzichte van die andere mogelijke locaties te kunnen beoordelen. De locaties worden meegenomen in een “open en transparant proces” in de raad.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!