3e KVO-ster voor Winkelcentrum Stadshagen

woensdag 9 november 2016
3e KVO-ster voor Winkelcentrum Stadshagen

Veel sneller dan andere winkelcentra heeft winkelcentrum Stadshagen in een paar jaar tijd de 3e ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen veroverd. Maandag 7 november vond de feestelijke uitreiking van deze felbegeerde derde ster plaats. Ook burgemeester Henk Jan Meijer was hierbij aanwezig en nam deel aan het aansluitende rondetafelgesprek met ondernemers.

Schoon, heel en veilig winkelen, dat is al jaren het doel van de winkeliers van Stadshagen. Denk hierbij aan verlichting, veiligheid en toegankelijkheid van het winkelcentrum. De in de afgelopen jaren ingevoerde maatregelen op dit gebied werden maandag 7 november vanuit het Centrum voor Criminaliteitspreventie & Veiligheid (CCV) beloond met een derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Tot nog toe heeft in Zwolle alleen het stadscentrum deze status behaald.

Samenwerken
Het behalen van de derde ster was mogelijk dankzij een continue en gedreven samenwerking tussen winkeliers, gemeente, brandweer, politie, beveiliging en vastgoedbeheerder Wereldhave. Martijn Wildeboer van het CCV sprak lovend over de snelheid en gedrevenheid van de KVO werkgroep in Stadshagen. Hij overhandigde Jeroen Nagelmaeker, voorzitter van winkeliersvereniging Stadshagen, symbolisch een in goud ingelijst certificaat en bedankte hem voor zijn rol als kartrekker.

Overlast
Aansluitend volgde een rondetafelgesprek met de burgemeester, leden van de KVO-werkgroep en een aantal winkeliers. Onder het genot van een drankje en een hapje kwamen
zaken als verlichting, veiligheid en overlast aan bod. Volgens de winkeliers moet de nadruk onder andere liggen op overlast. Hot items op dit gebied zijn zwerfafval, (geluids)overlast en vandalisme. Een ander heet hangijzer is fietsen in het winkelcentrum. Een paar dagen geleden is weer een campagne afgesloten waarbij studenten van Deltion werden ingezet om bezoekers te wijzen op het fietsverbod en het fietsparkeren in de winkelstraat.

Nagelmaeker,: “Toch gaan we na dit mooie resultaat niet op onze lauweren rusten. Ons doel is om het winkelcentrum schoon, heel en veilig verder te verbeteren maar zeker te behouden. De sterren zijn ook niet het doel van onze inspanningen maar vormen wel een mooie bekroning op onze resultaten.”

Op de foto van links naar rechts: Rubin Hu (eigenaar Délifrance), Karin den Besten (Politie), Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging Stadshagen), Sake Eskens (gemeente Zwolle), Marc Hüsen (Trigion Beveiliging), Martijn Wildeboer (het CCV), Henk Jan Meijer (burgemeester), Jasper Borst (Wereldhave).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!