Bijzonder verrassingsconcert Wibi Soerjadi in Stadshagen

woensdag 9 november 2016
Bijzonder verrassingsconcert Wibi Soerjadi in Stadshagen

Op vrijdagavond 25 november geeft de bekende pianist Wibi Soerjadi een bijzonder concert in de kerk ‘De Fontein’ in Stadshagen. Het concert is specifiek bedoeld voor de inwoners in Stadshagen en is een bijzonder initiatief onder het motto: Wibi naar de wijk. Wibi gaat in De Fontein een voorproefje geven van het programma welke hij in Het Koninklijk Concertgebouw zal spelen, ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum als concertpianist. Ook gaat hij enkel nieuwe composities spelen uit zijn recent geschreven sprookjesverhaal ‘ Once Upon a Time’.

Bijzonder initiatief van twee (voormalig) Stadshagenaren 
Een bijzonder initiatief van voormalig Stadshagenaar Edwin van de Wardt en Stadshagenaar Coos de Vries.  Edwin: “Toen ik nog in Stadshagen woonde (2009) en mede-organisator Coos de Vries pianoles gaf, opperde hij het idee hoe bijzonder het was als Wibi Soerjadi eens een concert zou geven in De Fontein. Ik kende het verder niet, maar wist wel dat Wibi niet zomaar in buurthuizen, wijkcentra of plaatselijke kerkjes speelt. Ik had het idee dat musici van dat kaliber alleen in theaterzalen en op exclusieve concertpodia te zien waren.”

verrassingsconcert-wib2iWibi komt niet zomaar naar Stadshagen
“In de tussenliggende jaren ben ik voor Wibi gaan werken en mag, na de opleiding tot piano- en vleugeltechnicus te hebben gevolgd, ook het onderhoud aan zijn eigen vleugels verzorgen. Met de kennis van nu weet ik dat Wibi nog steeds niet zomaar te vragen is om waar dan ook te spelen. Wel vroeg ik hem enkele weken geleden of het niet leuk zou zijn om in het buurthuis in Arnhem waar ik naast woon een kleinschalig concert te geven, waarbij men echt het gevoel moest krijgen dat ‘Wibi naar de wijk’ kwam. Een concert op een locatie waar je hem normaliter niet verwacht, waar niet voor geadverteerd zou worden en waar alleen personen die direct met het gebouw in aanraking waren op de hoogte van worden gebracht.” aldus Edwin.

Binnen anderhalve week waren niet alleen een eerste, maar ook een direct tweede geplande concert in Arnhem uitverkocht. Met dat succes in het achterhoofd opperde Edwin aan Coos: “Ik vertelde Coos dat het misschien nu wel het moment was om Wibi te vragen een soortgelijk concert. Zo gezegd, zo gedaan.”

Een concert speciaal voor de inwoners van Stadshagen
Het concert is bedoeld voor de inwoners van Stadshagen,  voor personen die normaliter niet snel naar een concert- of theaterzaal zouden komen. Het doel? Wijkbewoners laten genieten van een mooie, unieke avond, waarbij Wibi Soerjadi als meesterpianist iedereen meeneemt in zijn muzikale belevingswereld.

Locatie: De Fontein, Sterrekroos 56
Datum en tijd: vrijdag 25 november, 19.30 uur.
Tickets kosten 22,50 per stuk en zijn bestellen via: edwinvandewardt.nl

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!