Eerste werkzaamheden voor treinstation Stadshagen

maandag 12 december 2016
Eerste werkzaamheden voor treinstation Stadshagen

De eerste werkzaamheden voor de grootschalige bouw van een verkeerstunnel onder het toekomstige treinstation van Stadshagen aan de Belvederelaan zijn gestart. Bouwvoertuigen zijn al een aantal dagen bezig om wegen naar de bouwput aan te leggen. Daarmee heeft Tippe ook een kleine primeur: voor het eerst sinds de aanleg wordt er grootschalig gewerkt op het voormalige landbouwgebied dat later een woonwijk moet worden.

Doorgaand verkeer
Het is de bedoeling dat er op het kruispunt bij de Rozentunnel, Belvederelaan en de Havezathenallee een treinstation wordt aangelegd, met daaronder een weg voor het doorgaande verkeer dat daardoor naar de Hasselterweg kan rijden. Verder vormt de weg een verbinding met de nog aan te leggen woonwijk De Tippe, een toekomstig onderdeel van Stadshagen. Naast een verbinding voor auto’s is er ook een tunnelgedeelte voor fietsers gepland.

Eind 2017 klaar
Eind 2017 moet de eerste trein over het spoor rijden en het station in Stadshagen aandoen. De trein zal sneller rijden, maar naar verwachting minder geluidsoverlast opleveren omdat het spoor geëlektrificeerd wordt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!