Vogelgriep op pluimveebedrijf Kamperveen

zaterdag 17 december 2016
Vogelgriep op pluimveebedrijf Kamperveen

Op een pluimveebedrijf in Kamperveen is vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken op zaterdagochtend. De 14.000 vleeseenden op het bedrijf zijn geruimd. Een ander bedrijf dat binnen een straal van één kilometer bij het bedrijf ligt is preventief geruimd. Door de uitbraak valt Stadshagen binnen het gebied waarin een vervoersverbod van kracht is.

Dode eenden
Vrijdag werd al bekend dat er tussen Kampen en Stadshagen zestig dode eenden werden gevonden die waren besmet met het virus H5N8. Toen was er nog geen sprake van besmette pluimveebedrijven.

Meer bedrijven onderzocht
Door de uitbraak op het pluimveebedrijf in Kamperveen worden er nu ook andere bedrijven onderzocht op de vogelgriep. Deze bedrijven liggen in een straal van drie kilometer rond het getroffen pluimveebedrijf.

Meld dode watervogels
De vogelgriep grijpt steeds verder om zich heen in Nederland. Er zijn al bedrijven getroffen in Flevoland en Friesland en er zijn  in het Noorden van het land al vele honderden dode watervogels aangetroffen. Zie je dode watervogels? Geef het direct door aan het Waterschap.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!