Kruising Belvédèrelaan-Frankhuizerallee dit voorjaar aangepakt

dinsdag 27 december 2016
Kruising Belvédèrelaan-Frankhuizerallee dit voorjaar aangepakt

De kruising van de Belvédèrelaan met de Frankhuizerallee wordt niet eerder dan het voorjaar in 2017 aangepakt. Dat schrijven Burgemeester en Wethouders aan D66, die vragen hadden gesteld over de situatie op het kruispunt. D66 wilde op korte termijn maatregelen voor het kruispunt, maar volgens de gemeente is daar ‘geen urgentie’ voor.

Aanpak kruispunt
De gemeente erkent dat er zich ongelukken hebben voorgedaan, maar wel op verschillende momenten van de dag. Het richt zich volgens de gemeente niet op een specifiek moment. Toch past de gemeente de kruising wel aan, na overleg met de Wijkstichting, de winkeliersvereniging, de Fietsersbond en omwonenden. Met de aanpassingen moet het kruispunt veiliger worden. Grote verandering is dat parallelwegen ter hoogte van de T-splitsing volledige worden afgesloten voor autoverkeer.

Niet sneller aanpak dan voorjaar
Eerder dan het voorjaar gaat de aanpak niet lukken, omdat de aanpassing dusdanig is dat een deel van de kruising geheel wordt afgesloten en het verkeer wordt omgeleid naar scholen en het winkelcentrum. De gemeente zoekt een rustig moment om zo weinig mogelijk verkeer te hinderen. Mogelijk is dat tijdens een vakantie.

Verkeer Belvédèrelaan wordt drukker
Volgens de gemeente gaat het autoverkeer over de Belvédèrelaan in de toekomst toenemen als gevolg van de nieuwe aansluiting van de wijk met de Hasselterweg, via de tunnel onder het toekomstige treinstation door. Verder neemt het verkeer van en naar het winkelcentrum toe door de uitbreiding van Breecamp en de aanleg van de Tippe. Volgens de gemeente neemt het verkeer over de Frankhuizerallee naar verwachting juist af.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!