StadshagenRun zet goede doelen in het zonnetje

zondag 8 januari 2017
StadshagenRun zet goede doelen in het zonnetje

De organisatie van de EP StadshagenRun heeft voor 5.750 euro aan waardecheques uitgereikt aan Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle. De uitreiking van de cheques vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle die zaterdag 7 januari werd gehouden in Het Anker.

Namens De Bres namen Alie Bakker (coördinator) en Tony de Greef (gastvrouw en tevens lid van Loopsport Zwolle) een cheque ter waarde van 750 euro in ontvangst. Dagelijks komen er zo’n 25 bezoekers in het inloophuis. Zij maken een praatje en kunnen meedoen aan activiteiten. Voor velen voelt De Bres als hun huiskamer. “De Bres geeft de bezoekers een thuis, dagstructuur en veiligheid”, geeft Tony de Greef aan. In 2016 zat het inloophuis financieel in zwaar weer. Met de gemeente is er naar een oplossing gezocht en die is gevonden. Het geldbedrag van de EP StadshagenRun komt daarbij goed van pas.

Jaap Hagedoorn, voorzitter van Jeugdsportfonds Zwolle, nam in Het Anker een cheque van 3.000 euro in ontvangst. “We zijn blij dat we op jullie rug mogen staan”, zegt hij in eerste reactie. Hij is blij verrast wanneer er namens Loopsport Zwolle nog eens een cheque van 2.000 euro aan hem wordt overhandigd. De cheques maken het voor twintig kinderen mogelijk om dit jaar te kunnen sporten. De leden van Loopsport Zwolle weten uit eigen ervaring hoe fijn het is om te sporten en dragen graag hun steentje bij om meer bekendheid te geven aan het werk van het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds biedt financiële ondersteuning aan kinderen van 6 tot 16 jaar die graag willen sporten, maar daar financieel niet toe in staat zijn.

Tiende editie
De tiende editie van de EP StadshagenRun vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 oktober. Ook dan wordt er weer gelopen voor het Jeugdsportfonds Zwolle. Het andere goede doel wordt in het voorjaar bekend gemaakt.

Klik hier om de foto’s van de laatste StadshagenRun te bekijken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!