Tijdcapsule onder woningen Frankhuis

woensdag 18 januari 2017
Tijdcapsule onder woningen Frankhuis

Hoe mooi wil je het als toekomstige bewoners hebben: op een windstille dag waarop het gouden strijklicht van de zon de besneeuwde toppen bouwgrond beschijnt en een vrachtschip vredig over het eindeloze Zwarte Water vaart, wordt er een tijdscapsule onder je woning gestort. Als aandenken aan het moment dat je huis wordt gebouwd. Het gebeurde woensdag aan de kade bij Frankhuis.

‘Het is af en toe huilen geweest’
Hier werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van acht kadewoningen, die – op z’n zachtst gezegd – een prachtige ligging hebben aan het Zwarte Water. Wethouder De Heer sprak de bewoners trots toe.

“Ik ben ontzettend blij dat ik jullie als nieuwe gezichten van deze woningen mag toespreken”, zegt de wethouder, gehuld in een geel pak met bouwhelm. De wethouder verwijst daarbij ook naar de spurt in woningbouw die Stadshagen doormaakt. “Het is af en toe huilen geweest tijdens de crisis, maar het gaat hier nu ontzettend goed in Stadshagen”.

‘Tijdscapsule’
Samen met de aannemer Van Norel stortte de wethouder een krant van vandaag met visitekaartjes in een tijdscapsule, dat onder de woningen in het fundament wordt gestort. “Hopelijk wordt het over vierhonderd jaar weer gevonden als het fundament wordt gesloopt”, aldus de aannemer.

De woningen in Frankhuis werden door de gemeente zelf ontworpen en zijn de laatste van het wijkdeel aan de kade.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!