14-jarigen opgepakt voor woninginbraak en heling Stadshagen

woensdag 25 januari 2017
14-jarigen opgepakt voor woninginbraak en heling Stadshagen

De politie heeft twee 14-jarigen Zwollenaren opgepakt op verdenking van een woninginbraak in Stadshagen en heling van de gestolen goederen. De inbraak is gepleegd op 25 november vorig jaar. De zaak kwam aan het rollen toen één van de verdachten maandagmiddag 23 januari werd opgepakt op verdenking van heling van sportschoenen. De schoenen bleken afkomstig van de woninginbraak. De tweede verdachte, eveneens 14 jaar, werd na onderzoek de volgende dag opgepakt. Beide verdachten zijn ingesloten op het bureau en worden verhoord.

Woninginbraak na verloren sleutel
Het verhaal begon op woensdag 23 november 2016. De aangever verloor zijn huissleutels in de wijk Stadshagen. Op vrijdag 25 november 2016 bleek dat er meerdere elektronische goederen zoals mobiele telefoons waren gestolen uit de slaapkamer van de aangever. Er was geen schade aan de woning en het vermoeden bestond dat er met de verloren sleutel toegang was verschaft tot de woning. De recherche onderzocht de inbraak. Het onderzoek kwam met de eerste aanhouding in een stroomversnelling terecht. Uit onderzoek bleek de mogelijke betrokkenheid van een andere eveneens 14-jarige jongen uit Zwolle. Hij werd dinsdagochtend aangehouden door de politie. In de woning van één van de verdachten werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak op 25 november jl.

De beide 14-jarige verdachten zijn ingesloten op het politiebureau in Zwolle en worden verhoord. In belang van het onderzoek zijn ze in verzekering gesteld. Door de jonge leeftijd mogen ze de avond en nacht thuis doorbrengen en moeten zij zich indien nodig weer melden aan het bureau. De goederen zullen weer worden teruggegeven aan de aangever. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!