Gemeente voegt daad bij woord Twistvlietpad

maandag 29 november 2010 1 reactie

Hardrijders op het Twistvlietpad worden sinds kort met actieve politiecontroles bestreden. De politie controleert vaker op het fietspad sinds er bij omwonenden en politiek hevige kritiek losbarstte na een ongeval tussen een brommerrijder en een meisje op een wakeboard. Toen bleek dat omwonenden al langer overlast van asociale rijders ervaren. Eerder plaatste de politie een radar om de bewegingen te meten. Nu is de gemeente en de politie ook daadwerkelijk tot actie overgegaan.

Te snel en beschonken
Zaterdag 27 november werden drie mensen door de politie beboet, om verschillende redenen. Zo had de één een voertuig met een te hoge constructiesnelheid, had een ander geen rijbewijs en kreeg een derde een print omdat deze beschonken was.

84 kilometer per uur
Woensdagmiddag was de buit voor de politie groter. Toen controleerde de politie eveneens op het Twistvlietpad. Daarbij werden 12 bekeuringen uitgedeeld. Tien van de bekeuringen gingen naar bromfietsers die de maximumsnelheid overtraden, waarbij één een maximumsnelheid haalde van 84 km/u.

Politiek in actie
Politici riepen eerder dit jaar al op tot actie om de overlast op het Twistvlietpad tegen te gaan. Met name Theo Peeters van de PvdA zette zich hiervoor in, hij richtte een brief aan de burgemeester die hierop tot intensere politiecontrole besloot.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!