Stadshagen krijgt 22 duurzame terpwoningen

vrijdag 10 maart 2017
Stadshagen krijgt 22 duurzame terpwoningen

Aan de Wenckebachstraat in Breecamp-Oost gaat woningbouwcorporatie SWZ laat 22 duurzame terpwoningen bouwen. Aannemer Plegt Vos heeft onlangs de aanbesteding gewonnen en beide partijen hebben vrijdag 10 maart het contract ondertekend.

De naam terpwoningen verwijst naar de verhoogde plek (bastions) waarop de woningen gebouwd worden. Deze bastions moeten in dit gebied waar weinig bebouwing is de overgang van stad naar polder benadrukken, zo staat in de stedenbouwkundige plannen die eraan ten grondslag liggen.

De terpwoningen bestaan uit 22 sociale huurwoningen in 2 bouwlagen, met een parkeervoorziening op het binnenterrein. 18 woningen hebben een huur beneden de € 592.- per maand, de overige 4 beneden de € 635.- per maand (prijspeil 2017). Iedere woning beschikt over 24 zonnepanelen, een zonneboiler voor het opwekken van warmtapwater en worden verwarmd middels lucht. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben kunststofkozijnen met driedubbele beglazing.

De woningen worden via de Woningzoeker verhuurd vanaf begin 2018.
Plegt Vos gaat de komende tijd de plannen verder uitwerken. De start van de nieuwbouw staat gepland voor het 4e kwartaal van 2017.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!