Viering Boomfeestdag op 22 maart

maandag 20 maart 2017
Viering Boomfeestdag op 22 maart

Op woensdag 22 maart is het Nationale Boomfeestdag. Ook Zwolse kinderen doen mee aan de traditie van het planten van een boom. Kinderen van kinderopvang Eigenwijs gaan samen 33 bomen planten rondom de vijver naast de Frankhuizerallee.

Het startsein wordt om 14.00 uur gegeven door wethouder Filip van As. Hij zal met enkele kinderen de eerste boom planten op de hoek Bastionstraat/Broderiestraat. Daarna gaan de kinderen in groepjes samen de bomen planten. De organisatie van de Boomfeestdag in Zwolle ligt in handen van de gemeente Zwolle in samenwerking met ROVA.

60 jaar Boomfeestdag 
Dit jaar bestaat Nationale Boomfeestdag 60 jaar. Miljoenen kinderen hebben in al die jaren een eigen boom geplant, alles bij elkaar in die 60 jaar zo´n 10 miljoen bomen, dat zijn maar liefst 2200 voetbalvelden vol.

Net als ieder jaar heeft de Stichting Nationale Boomfeestdag ook nu weer een thema gekozen. Dit jaar is het thema ‘Bomen verbinden’. Dit thema is gekozen omdat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. Maastricht is dit jaar dan ook de landelijke Boomfeest-hoofdstad.

Verbinding
Gemeenten en scholen kunnen dit thema op eigen wijze invullen. De bomen die de kinderen bij de vijver gaan planten vormen een mooie groene verbindingszone van het Twistvlietpark naar Park Frankhuis en het Zwartewater en een prachtige wandelroute in Frankhuis.

Programma 22 maart 2017
13.30 uur Inloop bij kinderopvang Eigenwijs, Frankhuizerallee 1c
14.00 uur Welkom en startsein door wethouder Filip van As die met twee kinderen de eerste boom plant
14.15 uur Kinderen planten bomen in groepen onder begeleiding van ROVA
14.45 uur Afsluiting met presentje voor kinderen en een drankje
15.00 uur Einde programma

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!