Geen vrijwilligers, dus minder activiteiten op Koningsdag

dinsdag 25 april 2017
Geen vrijwilligers, dus minder activiteiten op Koningsdag

Door een gebrek aan vrijwilligers zijn er dit jaar op Koningsdag minder activiteiten in Stadshagen. Het is wijkstichting StadshagenTotaal helaas niet gelukt voldoende vrijwilligers te vinden om een klein programma te organiseren. Toch is er wel wat te beleven op Koningsdag. Zo stijkt het Magic Circus neer in het Twistvlietpark, organiseert Sonrise diverse sportacitviteiten en er wordt een spontane kleedjesmarkt verwacht rondom het Winkelcentrum.

Vorig jaar is een nieuwe groep betrokken wijkbewoners bezig geweest met de organisatie van Koningsdag. “Helaas was deze groep niet in staat om dit ook in 2017 te organiseren,” vertelt Patrick den Hartog van de Wijkstichting. “Wij willen staan voor een kwalitatief evenement waarbij aan alle inwoners van de wijk gedacht wordt. We hopen dat het volgend jaar wel lukt.”

Spontane kleedjesmarkt
Ondanks dat er niets officieel georganiseerd wordt, is de verwachting dat er spontaan wel een vrijmarkt ontstaat in het Twistvlietpark, richting het winkelcentrum. Vorig jaar startte dit rond 10.00 uur. Inwoners van Stadshagen zijn vrij om hun kleedje neer te leggen en spullen aan te bieden. De wijkstichting wil een ieder wel graag wijzen op een aantal ongeschreven regels:

  • Geen kleedjes plaatsen voor een ingang van een (open) winkel of ingang van de omliggende appartementen.
  • Houd ook rekening met de nooduitgang van het Gezondheidshuis!
  • Neem na afloop de onverkochte spullen mee naar huis. Het achterlaten van vuilnis gaat ten koste van ons park en winkelcentrum.
  • De vrijmarkt is voornamelijk voor kinderen. Als volwassene dient men hier rekening mee te houden.

Winkels open
Op Koningsdag zijn de meeste winkels in het Winkelcentrum Stadshagen open van 9.00 tot 13.00 uur. Sommige winkels hebben andere openingstijden of zijn langer open, zoals de supermarkten van 8.00 tot 18.00 uur.

Volgend jaar
“In 2018 willen we graag wel weer een mooie Koningsdag organiseren,” hoopt Patrick den Hertog. “Mocht u zich hiervoor uitgenodigd voelen om deel te nemen aan het organiseren of ondersteunend willen zijn op de dag zelf, meld u aan via info@stadshagentotaal.nl!”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!