Pop-up politiebureau in De Paperclip

maandag 8 mei 2017
Pop-up politiebureau in De Paperclip

De wijkagenten van Stadshagen hebben deze week een pop-up politiebureau ingericht in basisschool De Paperclip in Breecamp. De wijkagenten willen op deze manier extra toegankelijk zijn voor Stadshagenaren. Bij de start en het eind van de schooldag is er een wijkagent in de school aanwezig.

Nadat in de afgelopen jaren enkele lege winkelpanden en het Cultuurhuis als pop-up politiebureau hebben gefungeerd, hebben de wijkagenten deze week dus hun intrek genomen in een basisschool. Wijkagent Alrik van den Berg: “We willen graag laagdrempelig aanspreekbaar zijn voor de wijkbewoners. Dat lukt beter hier dan op het hoofdbureau aan de Koggelaan.” Ook wie geen kinderen op De Paperclip heeft is welkom om met de wijkagenten in gesprek te gaan.

Directeur Ellen Laninga staat graag een deel van haar werkkamer in de school af aan de wijkagenten: “Als school willen we de maatschappij naar binnen halen en daar past dit initiatief van de wijkagenten heel mooi in.”

De wijkagenten zijn deze week sowieso aanwezig rond de start en het einde van de schooldag, maar je kunt ze ook op andere momenten aantreffen. De juf van groep 7 maakte maandagochtend gelijk van de gelegenheid gebruik door de wijkagent uit te nodigen in de klas om kennis te maken met de kinderen.

Verkeer
Op vrijdag is er geen wijkagent beschikbaar, maar het pop-up bureau is ’s ochtends wel bemand: er is dan een agent van de verkeerspolitie aanwezig. Naast algemene vragen een mooie gelegenheid om je verkeersgerelateerde vragen aan de politie te stellen.

In het eerstvolgende StadshagenNieuws.nl Magazine, dat in juni verschijnt, komt een uitgebreider artikel over de pop-up politiebureaus.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!