Gemeente zet turbo op woningbouw Stadshagen

vrijdag 12 mei 2017
Gemeente zet turbo op woningbouw Stadshagen

De gemeente wil dat er snel meer woningen worden gebouwd in Stadshagen. Breecamp-Oost Noord, dat pas voor 2023 op de agenda stond om ontwikkeld te worden, moet volgend jaar al worden bebouwd om aan de forse woningvraag in Zwolle te kunnen voldoen.

Versneld afbouwen en uitbreiden
De gemeente wil dat er nu jaarlijks 300 woningen in Stadshagen worden gebouwd. Dat ligt voor dit jaar al goed op schema en omdat de vraag groot is en de marktomstandigheden goed, wil Zwolle dat onaffe wijkdelen zoals Werkeren versneld worden afgebouwd en dat er wordt begonnen aan Breecamp-Oost Noord, een uitbreiding van het huidige Breecamp-Oost.

Ook sociale huurwoningen
Breecamp-Oost Noord stond in de planning voor woningen in het middendure en dure segment. Omdat er momenteel vraag is naar veel sociale woningen wil de gemeente dat er in het nieuwe wijkdeel toch veertig woningen in het goedkope segment worden gebouwd.

Gemeente heeft profijt van goede marktomstandigheden
De gemeente liet vandaag ook weten 50 miljoen euro te willen investeren in de stad. Dit geld is voor een deel beschikbaar door de aantrekkende woningmarkt, waardoor de gemeente goed grond kan verkopen. Stadshagen is jarenlang een hoofdpijndossier geweest voor de gemeente, omdat het verlies leed wegens het instorten van de huizenmarkt door de kredietcrisis. Nu de markt aantrekt oogst de gemeente alsnog de vruchten van de bouwkoorts in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!