FluitHuis van start in Stadshagen

vrijdag 1 september 2017

Vanaf september is het mogelijk om privé muziekles te krijgen in het FluitHuis in Stadshagen. De naam past goed in het rijtje “huizen” van Stadshagen en biedt onderdak aan twee gekwalificeerde docenten in dwarsfluit en blokfluit.

Mirjam Slats zal de dwarsfluitlessen verzorgen en Marije de Haas neemt de blokfluitleerlingen voor haar rekening. Het duo kent elkaar al lang en heeft ruime ervaring in de lespraktijk met jonge kinderen. De jonge wijk Stadshagen biedt uitstekende kansen om de lang gekoesterde droom van een eigen muziekpraktijk te realiseren.

Mirjam Slats

Mirjam Slats studeerde DM (docerend musicus) en UM (uitvoerend musicus) dwarsfluit bij Jorge Caryevschi aan het Conservatorium Zwolle. Daarnaast is ze afgestudeerd als docent Muziek (Schoolmuziek) aan hetzelfde conservatorium. Naast haar werk als vakleerkracht muziek in het basisonderwijs heeft Mirjam veel ervaring in het geven van privéles dwarsfluit, onder andere als fluitdocent aan het conservatorium Zwolle. Mirjam is zelf nog regelmatig actief in “Musica Michaëlis” en in fluittrio “Brieszk”. Mirjam beschikt naast de gewone dwarsfluit en de piccolo over een alt-, bas- en contrabasfluit.

Marije de Haas

Anne-Marije de Haas studeerde blokfluit bij Adrienne du Clou en Jeanette van Wingerden aan de conservatoria van Zwolle en Den Haag. In 1997 behaalde zij haar diploma DM (docerend musicus) en in 1999 haar diploma UM (uitvoerend musicus). Naast de uitvoeringspraktijk gaf zij jarenlang blokfluitlessen, bij stichting FEW te Wezep, muziekschool Hengelo, Stichting Kreater te Waddinxveen en in haar eigen uitgebreide lespraktijk. Na een stop van een aantal jaren, waarin ze een pabo-opleiding deed, pakt ze nu haar lespraktijk weer op, naast haar baan als leerkracht in het basisonderwijs. Marije is zelf actief als blokfluitist in “Ensemble Elaboratio” met klavecinist Marco Hup.

Leslocatie FluitHuis:
Sterrenkroos 19
8043 ND  Zwolle
Telefoon: 038-4527818
Meer informatie: www.fluithuis.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!