Mogelijk gebouw tot 60 meter hoog in Tippe Zuid

maandag 4 september 2017
Mogelijk gebouw tot 60 meter hoog in Tippe Zuid

De gemeente wil in de Tippe een gebouw toestaan tot maximaal zester meter hoog, nabij de Rozentunnel langs Stadshagen. Dat blijkt uit een brief van de gemeente over de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein voor Parkeren en Reizen in dat terrein langs het station. Ter vergelijking: de Peperbus is 75 meter hoog.

Zestig meter hoog
Volgens de gemeente is dit gebied, ingeklemd tussen het spoor en de Hasselterweg niet geschikt voor woningen door de geluidsoverlast van de omliggende verkeersaders. Maar hoge bebouwing als ‘bovenwijkse/ stedelijke voorziening’ wil de gemeente wel toestaan. De komst van bijvoorbeeld een kantoor zou aantrekkelijk kunnen zijn voor inwoners van de wijk, bijvoorbeeld vanwege werkgelegenheid.

Ingang bij station moet Stadshagen ‘cachet’ geven
Volgens de gemeente moet deze ingang bij de Tippe de wijk Stadshagen ‘cachet’ geven en vormt het een eenheid met een gebouw als het Hoge Huys. Het is onduidelijk of er zich al gegadigden hebben gemeld voor de in het bestemmingsplan opgenomen bouwhoogte van zestig meter.

Meer weten?: Lees het voorstel van de gemeente Zwolle.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!