Politie maakt voorlichtingsfilm in Stadshagen

zaterdag 14 oktober 2017
Politie maakt voorlichtingsfilm in Stadshagen

De Zwolse politie heeft voor de week van de veiligheid een voorlichtingsfilm gemaakt om burgers alert te maken. De film is opgenomen in Stadshagen en ook Maarten van Esch, één van de wijkagenten van Stadshagen, speelt een rol in de film. De essentie? Bel direct 112 bij een verdachte situatie.

In het filmpje ziet een buurtbewoner iemand aan deuren rammelen en door ramen gluren en vraagt zich in een buurt-app af wat ze moet doen. Ze belt uiteindelijk de politie en terwijl deze ter plaatse komt, komt er ook een melding van een woninginbraak binnen. De agenten zien de verdachte persoon lopen en zetten rennend de achtervolging in en weten hem uiteraard in te rekenen.

Hoewel in de film gesproken wordt over de Beukenstraat en Kastanjestraat, die beide in de wijk Dieze liggen, is duidelijk te zien dat de film is opgenomen rond de Havezathenallee in Stadshagen.

Meeste heterdaad aanhoudingen door oplettende burgers
In de film wordt burgers opgeroepen alert te zijn en bij een verdachte situatie direct 112 te bellen. Nu de donkere wintermaanden er weer aankomen neemt de politie extra maatregelen om overvallen, straatroven, woning- en autoinbraken te voorkomen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!