Onderzoek naar veiligheid vloer Het Festival

dinsdag 24 oktober 2017
Onderzoek naar veiligheid vloer Het Festival

Basisschool Het Festival laat onderzoek doen naar de veiligheid van de vloeren in het schoolgebouw, naar aanleiding van het instorten van een parkeergarage eerder dit jaar in Eindhoven. De vloer van deze garage was ondeugdelijk. De gemeente Zwolle heeft in kaart gebracht of er gebouwen zijn die eenzelfde of vergelijkbare vloerconstructie hebben. Dit geldt mogelijk voor Het Festival in Stadshagen.

In een brief die de ouders van de kinderen op school dinsdagavond hebben ontvangen zet basisschooldirecteur Dick Bremmer uitéén wat de gevolgen hiervan zijn. “Vandaag heeft de constructeur die betrokken is bij de bouw van de school gecontroleerd of er mogelijk problemen kunnen ontstaan met de vloerconstructie”, schrijft Bremmer. “Deze inspectie heeft geen bijzonderheden opgeleverd.” Vrijdag zal een andere aannemer ook onderzoek verrichten.

Kinderopvang Doomijn heeft besloten de kinderen deze week elders onder te brengen. Ouders worden hierover geïnformeerd. “Veiligheid is uiteraard onze hoogste prioriteit! Pas als hier geen enkele twijfel over bestaat, zullen wij het gebouw weer in gebruik nemen”, aldus Bremmer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!