Logistieke uitdaging na sluiting Het Festival

zaterdag 28 oktober 2017
Logistieke uitdaging na sluiting Het Festival

Kindcentrum het Festival sluit noodgedwongen haar deuren tot misschien wel het einde van het schooljaar, nu uit controlemetingen blijkt dat de vloerconstructie van het schoolgebouw niet voldoet aan de verscherpte veiligheidseisen. Het type vloer van de school is vergelijkbaar met de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Uit controlemetingen van afgelopen vrijdag kwamen geen gebreken naar voren, maar blijkt een deel van het gebouw niet voldoet aan de verscherpte richtlijnen. Door de sluiting van het gebouw komen de school, Doomijn, de gemeente Zwolle en Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ) voor een logistieke uitdaging te staan: waar moeten de ruim 500 kinderen naar toe?

Deuren dicht tot einde schooljaar?
De herfstvakantie zag er iets anders uit voor kindcentrum Het Festival in Stadshagen. Het schoolgebouw, dat ook in de vakantie vol in gebruik is door de buitenschoolse opvang en kinderopvang Doomijn, moest afgelopen woensdag noodgedwongen de deuren sluiten. Vrijdag 27 oktober kwam het definitieve bericht dat de school noodgedwongen zijn deuren gesloten moet houden. Dit heeft grote gevolgen voor de kinderen de school, maar ook voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang van Doomijn, die in hetzelfde gebouw zitten.

De ouders van de kinderen die naar school gaan bij Het Festival en naar Doomijn zijn afgelopen dinsdag al op de hoogte gebracht dat de deuren van de school tot vrijdag gesloten zouden blijven. De BSO en kinderopvang, die tijdens de vakantie gebruik maakten van het gebouw, zijn toen al ondergebracht op verschillende andere locaties. De kinderen van de school zijn maandag en dinsdag vrij.

Controles
“Vanmorgen zijn door de constructeur en een onafhankelijk meetbedrijf fysieke controles gedaan in het gebouw. Daarbij zijn geen gebreken geconstateerd.
Echter, naar aanleiding van de ingestorte parkeergarage bij vliegveld Eindhoven op 29 mei 2017 zijn bepaalde normen van gebouwen met eenzelfde of vergelijkbare vloerconstructie aangescherpt. Uit het onderzoek dat vanmorgen is uitgevoerd blijkt dat in één deel van het gebouw de nieuwe richtlijn wordt overschreden, “aldus schooldirecteur Dick Bremmer. Het schoolgebouw is recentelijk uitgebreid met een nieuwe vleugel. Of dit deel niet voldoet aan de eisen in niet duidelijk.

Hoe nu verder?
Met de sluiting komt de gemeente Zwolle, de schoolbesturen van OOZ en Doomijn voor een logistieke uitdaging te staan. Ruim 500 kinderen moeten ondergebracht worden op andere locaties in de stad. De scholen in Stadshagen hebben eerder zelf ruimtegebrek dan ruimte over. Het Festival en Doomijn hebben zelf een extra locatie aan de Oude Wetering waar al een aantal klassen, de buitenschoolse opvang en kinderopvang ondergebracht zijn door de groei van de school. Aankomende maandag moet er meer duidelijkheid komen over het vervolg.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!